De Enøydes Forbund

I går kveld og i natt slo de til for fullt og jeg ble også medlem i denne eksklusive gruppen. De halser mot deg i nattemørket og det er ikke alltid like lett å vite hvilken side som har et virkende øye før du kommer tett innpå.
Enkelte ganger i året har de ekstra samlinger og en slik dag var i går 16. februar 2011. Forresten er det også den datoen som Norge tok skrittet inn i sølvalderen – i følge programmet Kveldsmat på NRK1. Ganske morsomt program forresten:-)
Min egen venstrelampe sluknet under turen fra Grong til Oslo og det å bytte en slik pære langs landeveien er ikke lett, heller ikke å få tak i disse moderne pærene. Det ble å kjøre med parklys og tåkelys og fullt lys når det var mulig. Etter at min egen lampe sluknet begynte jeg for moro skyld å telle antall møtende biler som også var enøyd. Det var da det slo meg at De Enøydes forbund hadde slått ekstra hardt til denne kvelden. Bare på noen mil var det 20 biler med ett lys i fronten og da ga jeg opp å telle.
I dag tidlig dro jeg innom Toyota på Økern og vips så var det to nye lykter på plass. Likegodt å bytte den andre med det sammen. Den hadde sikkert røket etter kort tid.
På veien nedover i går var det tett snødrev enkelte steder og ikke like lett å ha oversikt på veien foran. Plutselig ser jeg noe stort og brunt som beveger seg i veien og der er det elger på tur. Mor og barn så det ut til. I veibanen var det mange skrensende bilspor så det var tydelig at elgene hadde beveget seg frem og tilbake en del å stedet, for det var noke biler som hadde bremset opp her. Jeg sakket farten helt ned og de tittet litt på meg før de stille og rolig ruslet inn i skogen på andre siden av veien. Å treffe slike dyr i stor fart er nok ikke hyggelig og jeg håper at det aldri vil skje.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: