Julenissen

Julenissen bor i…..
Ja det er nok ikke alle som er enige i det, men en av nissene har kontor i Finland like nord for Rovaniemi der polarsirkelen krysser landet. Hver gang jeg kjører forbi her så kjører jeg ikke forbi, men stopper.

Postkontor må nissen ha og her kan man sende brev til hele verden og få det stemplet med Santas poststempel. Jeg falt ikke for fristelsen denne gangen heller.

Her står det grått på hvitt hvor man er. Benet på personen i bildet tilhører en japaner som hadde forvillet seg helt opp hit i nord. Han var ikke alene, men i selskap med en hel gjeng. Da de så meg med kamera på skuldra var det full ståhei og ord som mr. og sir fløy gjennom lufta blandet med japanske gloser som var helt gresk for meg og de stormet mot meg med kameraer og lurte på om jeg kunne ta bilder av dem. Selvfølgelig gjorde jeg det og på stripa som markerer polarsirkelen ble det oppstilt mange japanere med henda i været akkurat som i Chorus Line. Bare synd at jeg glemte å ta bilde med eget kamera.

Nå kan jeg trøste meg med at det finnes mange bilder i japanske kameraer som jeg har tatt:-)
Som vanlig gikk jeg innom knivbutikken til knivsmeden Martiini og kjøpte noen nye kjøkkenkniver. Jeg lurer på om de er en fjern slekting av Martini, men er ikke helt sikker på det.
Jeg har tidligere kjøpt noen kniver her og kvaliteten er utrolig bra.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: