Dagbladet og deres sannhetsgehalt

I hele dag har Dagbladet malt ut på sin førsteside at det blir livstidsstraff på de norske gutta i Kongo. Lenger ned med liten skrift står det .. ifølge sikre kilder…

Så mye for den sikkerheten. Nå er de dømt til 5 dødsdommer og Dagbladet har måttet endre sin forside. De andre nettavisene var meget forsiktige med å tro noe som helst, men nå er dommen klar og den første delen av dette sirkuset er over. Hva som nå skjer er ikke godt å vite, men jeg tror ikke norske myndigheter og UD er særlig interessert i å hjelpe de. Hva som er sant i dette aner jeg ikke, men håper virkelig ikke de var så dumme at de skjøt en kongoleser. Mest sannsynlig er det hele en fabrikert sak for å få noen ekstra kroner ut av naive Norge.

Enkelte land bør man kanskje holde seg langt unna. Selv den norske sykkelturisten fikk føle hvordan det er å treffe på rettssikkerheten i Kongo.

Om Kongo har noen tradisjon som USA med å la dødsdømte sitte resten av livet og vente på dødsdommen aner jeg ikke, men det forundrer meg ikke om en slik dom iverksettes umiddelbart.

Norsk politi skal lære opp politiet i Kongo – til hva da? Inneffektivitet har de vel nok av?
Her hjemme glimrer politiet med sitt fravær og prøver du å anmelde noe bør du helst komme i åpningstida mellom 11:00 og 11:30 for da har de lunsj og kan ikke ta imot allikevel. Resten av dagen går med til møter og andre viktige saker – henleggelse av anmeldelser. Litt moro nå med de nye sidene til politiet hvor du til og med kan anmelde sykkeltyveri. Skal man le eller gråte av det? Handelsstanden er fortvilet for tyvene herjer og det nytter ikke å anmelde. Alt blir henlagt, men et sykkeltyveri det har politiet tid til. Herlig hva de kan få til med nye hjemmesider.

I neste statsbudsjett kommer det nok til å bli en kraftig økning i bistandsmidler til Kongo. Samtidig har Storberget og Støhre bestemt seg for å sende norsk politi til landet for å lære opp deres eget politikorps til å ta seg av blant annet  voldtektsaker??????? Her hjemme kryr det av uløste voldtektsaker, men det er jo mot norske kvinner, så da så….

Les om saken her.

Norge er et land som prøver å gjøre seg gjeldende overalt. Samtidig som vi skal blokkere appelsiner fra Israel pøser vi inn penger til regimer hvor rettspraksis og menneskerettigheter er på bånn. At vi i det hele tatt skal greie å lære kongolesiske politi noe som helst setter jeg et stort spørsmålstegn ved. Kulturforskjellen er enorm og hvordan skal norsk politi ha noen som helst forutsetninger for å hjelpe til der nede?

Sukk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: