Kvelden før

På en måte er det nesten som en feriestemning, bare at nå skal jeg på jobb i noen uker utenfor kontoret.
Jeg er vant til å reise mye, men denne maratonturen kjenner man godt i kroppen. I morgen formiddag går turen via KongsvingerTorsby til Östersund, hvor jeg blir første natt. Det er langt å kjøre, men lydbøker redder turen. Jeg har enda ikke bestemt meg for hvilke bøker som skal med, men jeg får vel ta noe av de siste som er utgitt. Det er ikke alle bøkene som er like ok å lytte til og enkelte blir man trøtte av og de er farlige å høre på i bilen. De fleste opplesere i dag er meget gode, men noen har en stemme som fører til at man blir døsen. Her spiller jo smak og behag inn og det er ikke mulig å sette noen i bås.

I går begynte jeg på boken «De gales hus» av Karin Fossum og den virker ok.  Boka er også utgitt på film og den gleder jeg meg til å få tak i. Det er fortsatt noen plater igjen i boksen. så plata holder langt opp i Sverige.

Andre dag av turen går fra Östersund til byen Kalix helt nord i Sverige. De siste åra har jeg bodd på hotellet i byen der og trives godt. Det er alltid full trøkk når jeg kommer dit i helga og dette er tydligvis et av samlingspunktene en lørdagskveld. Bra pris og god mat.

Kvelden i dag har blitt tilbrakt nede på Jasmin og det var litt trist å gå derifra og vite at det er over fire uker til man kommer tilbake igjen. Det ble mange lykkeønskninger på veien og flere hadde lyst til å bli med nordover. To av stamgjestene er opprinnelig fra Kirkenes.

Resten av kvelden går med til å sjekke at alt er på plass. Klær, dress, slips, skjorter, vinterutstyr, ekstra fottøy osv. Selv sovepose, ullteppe og pute har jeg med meg. Enkelte tror jo at man skal ut på en polekspedisjon, men jeg har opplevd så varierende værforhold at jeg tar ingen sjanser. Blir jeg sittende i bilen har jeg vann, klær og mat. Ikke noe fare med meg. Lommelykt med ferske batterier er en selvfølgelighet og jeg har også en som kan sveives i gang med en liten innebygget generator. I løpet av åra har jeg vært med på en del friske fjellturer med kolonnekjøring og det er utrolig å se hva folk stiller i på vinterfjellet. Selskapskjoler, lakksko og dress er perfekt da:-)

Jeg håper jo at været blir sånn passe. Turen nordover blir den første med den nye Priusen og jeg gleder meg til å se hvordan den oppfører seg på langkjøring. Bilen er ferdig innkjørt tror jeg og den har gått 13000 km siden januar. På denne turen får den nesten 10000 ekstra kilometer og da er det ok å vite a El-motoren fungerer bra og er med på å redusere utslippet ganske kraftig.

Reblog this post [with Zemanta]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: