Kvelden før kvelden – er ikke alle kvelder det?

Så er dagen her igjen.
Faste program på TV, iallefall står det slik i TV-programmet.
Selv nyter jeg kvelden med Wooster og Jeeves av P.D.Woodhouse. Engelsk humor er meget bra.

Det har som vanlig vært en vanlig førjulsdag, stress og mas. Alt skal ordnes som om verden går under i morgen, hvem vet, kanskje det skjer?
Til morgenen idag dro vi avgårde til Sverige for å gjøre de siste innkjøp. Det er en del som er mye billigere der. De kronene jeg har til rådighet for slikt bruk kan man jo bruke, men siden Kristin, hun som steller med finanser sa at vi skulle handle til det sved i pungen, mistet jeg lysten til å bruke de hjemme. Jeg trives best når pungen ikke svir. De går jo tilbake til hennes statskasse i form av avgifter og skatter. Søta bror trenger også støtte.
Strømmen av nordmenn til Strømstad var stor, men siden vi dro tidlig fant vi til og med plass til bilen. I det vi passerte polet eller Systemet som svenskene kaller det, de har litt mer system på ting enn oss, stod det allerede lange køer utenfor og vakter regulerte tilstrømmingen av tørste nordmenn.
Vi fikk tak i det vi skulle og kom oss hjemover mot Norge. Der hadde de stengt grensa og bilene ble sjekket. Jeg ser for meg en del av de norske som stablet bilene fulle av brett med øl, vindunker og flasker med innhold som gjør at man blitt litt rar når man tar for mye, svette kraftig når de kom til grensa og møtte de rovdyrglisende tollere som stod med julegliset klistret på. Det var nok en del kilo som ble lastet ut av bilene ved grensa og de kunne kjøre videre med lettere trykk på bilens fjærer og en noe mer slunken lommebok. Tingenes tilstand kom altså tilbake til det normale og hele turen til Sverige har vært ganske bortkastet for en del personer.
Med andre ord en helt vanlig dag for tollere og syndere.

Vel hjemme var det å bære inn maten og edle dråper, som ikke var flere enn at tolleren greide å telle så langt og fant ut at det var under lovlig grense. Stek, ribbe og annet snadder ligger og godgjør seg til å bli stekt i morgen. Lang hviletid i romtemperatur er viktig for kjøtt. Mattilsynet gråter nok over at kua eller grisen ikke blir slaktet 2 minutter før den skal i panna slik at vi unngår å få mat med kvalitet. Mørnet kjøtt er en styggedom og opphav til mye trøbbel hos myndighetene. Så bare for å tirre disse ligger nå kjøtt fra diverse dyr og nyter romtemperatur slik at de er avslappet når stekeovnen i morgen suger tak i de og varmer de opp til nye høyder.
Kona har akkurat kommet hjem fra jobb og julaften er rett rundt hjørnet. Akkurat nå mangler det bare 31 min.

Julegaver – slår det ned i meg, er jeg ferdig , har alle fått?
Neida, stress er noe herk og det finnes mye bra på Esso kl. 15:30 på julaften. Alle har nok fra før og hvorfor skal jeg kjøpe noe som blir lagt på loft, kjeller eller glemt bort i en eske?
Kona bør kanskje få noe, men er det ikke i mannens lodd å springe heseblesende til byen på julaften formiddag, flenge opp døra til gullsmeden og se på de bak disken med bedende øyne og be om et godt forslag? Noen som kjenner seg igjen? Selvfølgelig ble gaven mye dyrere enn man forventet. Impulskøp er ikke av det gode.
Kjære Stine, hvis du leser dette, det blir ikke noe besøk hos gullsmeden i år, i hvertfall ikke den lokale:-)
Tyrkia venter og der har vi jo venner som er gullsmed med egen forretning. De trenger også støtte.
Nå er det bare 23 min. igjen til den store kvelden eller aftenen, alt etter hva man foretrekker.
God Jul!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: