Søndag morgen 03 februar 2008

SnøVær: Snø og et par minus.
Vekt: ca 115 på vekta i Tistedal

Jeg har vært tidlig oppe i dag. Kona skulle begynne på jobben 07:45 og jeg var ute for å måke bilen hennes. Det så ut til å ha kommet ca. 20 cm i løpet av natta og det blir en del snø ut av det. Heldigvis er ikke hovedveien måket og dermed slapp jeg å måke vekk brøytekanter også. I går snødde det mye her og i byen ble det ikke måket. Bybrua var livsfarlig glatt og full av snø og traileren til papirfrabrikken som kjører skytteltrafikk mellom Saugbrugs og kaia ble sittende fast på brua. Utrolig at kommunen ikke er ute og måker hovedgata i byen som blant annet byens største arbeidsgiver er i sterkt behov for er åpen hele tiden. Vinteren kommer jo overraskende på alle, se bare på Gardermoen. Utrolig at en norsk flyplass må stenge pga et par cm snø. Skjønner ikke hvordan plassene i nord greier å holde åpent? Har de dyktigere folk eller bedre utstyr?

Når det gjelder brøyting her hjemme i Halden så hørte jeg fra en av de som jobber på utstyrlageret til kommunen her oppe på Sommero at nye brøytesjåfører som var leid inn, ikke hadde kjørt med plog foran lastebilen før. En kom til og med inn og spurte hvordan han fikk senket plogen så han kunne pløye. Ikke rart at det bare er en stripe midt i veien som brøytes da. De tør ikke brøyte ut mot kantene og veien blir fort veldig smal på vinterføre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: