Strafferabatt igjen

Norge må være et drømmeland for kriminelle som vil slippe billig. Uansett er det alltid synd på dem og ikke offeret. Den tiltalte får tilbud om oppfølging og alt mulig, mens ofrene må slite for å få utbetalt erstatninger de har krav på. Slikt kan man jo stadig lese om.

Den som begår udåden derimot ser ut til å ha samfunnets (en del av den) beskyttelse og kan til og med slippe billig hvis de har vært svært aktive. Hvor ofte hører vi ikke om strafferabatt. Hvis jeg nå skal prøve å snyte på skatten helt regelmessig, vil jeg da også slippe med rabatt og ikke pådra meg ekstraskatt? Der i gården settes rabatten med feil fortegn. Nei vi får nok holde oss til å voldta, drepe, slå ned gamle tanter og utøve blind vold, da synes rettssamfunnet at vi har et problem og må hjelpes. Ja selvfølgelig har de som gjør slikt et problem, men burde ikke resten av samfunnet også beskyttes ved at de som begår gjerningen skjermes fra den vanlige lovlydige innbyggeren. I et rettssamfunn trodde jeg at den vanlige innbyggeren hadde krav på beskyttelse, men man ser gang på gang at det svikter her. Kriminelle slipper ut og oppsøker de som anga dem, eller ekser som de har helseslått, uten at den det gjelder får vite at vedkommende har sluppet ut. Politiet har ikke tid til å ta imot oss, se bare når folk blir slått ned på gata og kommer seg til stasjonen for å anmelde forholdet, de blir avvist. Etterpå ror de og unnskylder seg når avisene tar det opp, men i utgangspunktet viser det jo innstillingen til politiet. Avisene avslører også flere og flere råtne egg i politiets egne rekker, se bare på saken med trusselbrevet som en uskyldig borger ble anklaget for å ha skrevet etter at han anmeldte en politimann for vold. Nå kom saken for en dag i og med at politimannen har tilstått ugjerningen. Og slikt skal vi ha respekt for?

Nå har en gruppe kurdere fått lov til å dele på erstatningssummen til jenta de voldtok. Forsvarerene er selvfølgelig meget fornøyd med det og sier at det slett ikke er rabatt, nei tvert i mot, jenta har jo fått høyere erstatning enn om hun hadde vært drept, og at penger ikke kan hjelpe henne noe særlig. Derfor er det rimelig at de skyldige får dele på beløpet som jo er så høyt. Hvem blir det som til slutt betaler jenta den erstatningen, staten gjør vel det.
Igjen ligger det altså et signal til de som vil forgripe seg, vær flere om en voldtekt hvis du først har tenkte å gjøre det.

En av dommerene i høyesterett gikk i mot dette, men det sier oss at de andre synes det er helt greit å være snille mot ugjerningsmennene i dette tilfellet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: